Sinterklaas For Climate

 

De gezondheidscrisis heeft het klimaatthema naar de achtergrond geduwd op het politieke toneel. Nochtans woedt de klimaatcrisis volop. Tot wie kunnen we ons nog richten voor het klimaat? We hebben werkelijk iedereen al aangesproken… of wacht! 

Misschien kan Sinterklaas ons helpen? Na vele maanden van mobilisaties en met een nieuwe, federale regering die zegt de klimaatcrisis serieus te nemen, is het moment aangebroken om de daad bij het woord te voegen. In december vinden een belangrijke Europese raad en een internationale klimaattop plaats. Brengt de Sint dit jaar een ambitieus klimaatbeleid? Tenslotte is hij de beschermheilige van de leerlingen en studenten, die de afgelopen tijd de klimaatcrisis hoog op de politieke agenda hebben gezet.   

We roepen alle kinderen en volwassenen op in ons land: stuur je ideeën voor een veerkrachtige, klimaatvriendelijke en eerlijke samenleving naar Sinterklaas vóór 6 december!

 

Ontdek de video

Help Sinterklaas frisse ideeën verzamelen die hij kan overhandigen aan de kleine Alexander, onze Premier.

Ga naar: https://youtu.be/FMHOI4ZdbdM

 

Wat denken de kleinsten onder ons?

Is je brief voor de Sint al klaar? Of had je een mooie tekening, een gedicht of een lied in gedachten? Stel dat je aan Sinterklaas moet vertellen in wat voor wereld je wilt leven als je groot bent? 

Weet je niet wat te vragen? Neem een kijkje in onze ideeëncatalogus of maak een mooie kleurtekening.

Stuur je brief naar Sinterklaas, Edinburgstraat 26, 1050 Brussel.

 

Ook oudere kinderen kunnen deelnemen

Wil je ook van je laten horen? Geen zorgen, Sinterklaas is er ook voor de grote kinderen.

Binnen enkele weken komt hij overal langs en zal hij ook onze kleine Alexander van een mooi geschenk voorzien. Op 10-11 december en op 12 december woont onze Premier immers een belangrijke Europese Raad en internationale klimaattop bij waar de ministers zullen beslissen over de Europese ambitie om de klimaatcrisis te bestrijden. 

Stuur je ideeën via de post (adres zie boven) of naar contact@sinterklaasforclimate.be.

 

Alvast hartelijk dank, en vergeet je schoentje en de wortel niet!

Hij komt, hij komt, de lieve groene Sint…