People's Climate March, 21/9

De Klimaat Coalitie steunt de klimaatoptocht in Brussel op 21 september

Avaaz.org roept burgers wereldwijd op om in het week-end van 20-21 september op straat te komen naar aanleiding van de klimaattop in New York op 23/09 (zie hieronder). In Brussel vindt op zondag 21 september om 10u30 een klimaatoptocht plaats, vertrekkend van Place Polaert. De Klimaatcoalitie verspreidt deze informatie op vraag van de organisatoren en hoopt dat jullie talrijk aanwezig zijn!

Datum wijziging: het is dus niet op 20/9 zoals vroeger aangekondigd. maar wel op 21/9, gedurende de autoloze dag in Brussel!

Oproep van de organisateurs van de klimaatoptocht:

Wetenschappers schreeuwen het overal van de daken: de klimaatopwarming is volop aan de gang. Meer nog, onze biosfeer heeft een kantelpunt bereikt en we moeten nu ingrijpen als we onze kleinkinderen een leefbare planeet willen nalatenEr zijn oplossingen, maar die vragen wel om meer en verder verspreide actie.

De VN zien dit ook in en hebben dan ook onze wereldleiders op een crisisklimaattop in New York samengeroepen om een wereldwijd actieplan te besprekenOm massaal druk te zetten op deze wereldpolitici en om onze planeet te beschermen tegen de verwoesting van klimaatopwarming, komen honderduizenden mensen wereldwijd enkele dagen voor de top op straat.

Avaaz.org, de wereldwijde internetbeweging, coördineert de actie en zal de New York metro en radiofrequenties overspoelen met onze wereldwijde schreeuw om actieDit is het ultieme moment om politici te tonen dat we actie en verandering willen. Hieronder vind je manieren om je steentje bij te dragen:

1.     Teken de wereldwijde Avaaz petitie

2.     Doe mee aan de klimaatoptocht in Brussel op zondag, 21 september 2014, om 10u 30 op Place Poelaert, 1000 Brussel. Zo kunnen we samen met alle Belgen een duidelijke boodschap overbrengen aan de Belgische politieke leidersEen fanfare zal voor ons uit lopen: aarzel dus niet om je eigen instrument mee te brengen om ook zo van je te laten horen!

Om alle wereldwijde acties te verenigen is er als symbool een groen hart gekozen.

Schilder dus een groen hartje op je wang, T-shirt, plakkaat of spandoek en draag bij aan een indrukwekkend spektakel. Avaaz zal ervoor zorgen dat de beelden van de wereldwijde klimaatoptochten getoond worden aan de wereldleiders in New York. 

Toch is het allerbelangrijkste dat je gewoon meedoet! En vergeet natuurlijk je vrienden en familie niet mee te brengen.

Onze mars zal eindigen aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken, zodat we daar onze petitie kunnen afgeven aan minister Didier Reynders, die België vertegenwoordigt op de top in New York.

Registreer, vertel ook zeker je vrienden, familie en collega’s over de klimaatoptocht in Brussel en over de wereldwijde petitie. Deel het nieuws ook via Facebook of Twitter (@BxlPeoplesMarch en #ClimateMarchBxl).