Meer dan 45.000 jongeren staan op voor het klimaat

#StandUpForClimate!

Deze vrijdag 21 oktober zullen in heel België meer dan 45 000 jongeren in meer dan 400 scholen en jeugdcentra ‘opstaan’ voor klimaatrechtvaardigheid. 

De tijd om wakker te worden is voorbij, we moeten nu opstaan!

Na het succes van de actie ‘Wake up for climate!’ in 2018 en 2021 is het dit jaar tijd om ‘op te staan’. Meer dan 45.000 jongeren uit meer dan 400 scholen en verenigingen,  zullen nu vrijdag actie voeren over heel het land.  #StandUpForClimate! 

Een interactieve kaart met de deelnemers vindt u hier.

De klimaatverandering is elke dag meer voelbaar, en de jeugd maakt zich zorgen. Ze beseffen dat, indien we niet snel handelen, dat zij hard zullen getroffen worden door de klimaatcrisis. We kunnen de ergste gevolgen nog inperken, maar dan moeten we nu in actie schieten, want elke tiende van een graad telt.

De jongeren ‘staan op’ en roepen de hele bevolking op om in actie te schieten

De scholen en verenigingen die aan de actie deelnemen, ontvingen een quiz om hun kennis te testen en educatieve tools om met het thema aan de slag te gaan. De jongeren kozen zelf hoe ze zouden deelnemen aan de actie op vrijdag 21 oktober. Flashmobs, songs of gekke bekken, je kan vanalles verwachten.

De groene cirkel, als symbool voor onze dierbare planeet, verbindt al de deelnemers.

Jongeren en scholen verspreiden zelf hun acties en publiceren massaal foto's/video's op hun sociale media met de hashtag #StandUpForClimate!

Hiermee lanceert de jeugd ook een oproep aan de hele Belgische bevolking om samen met hen mee te stappen tijdens de grote Klimaatmars op zondag 23 oktober in Brussel.

Beelden van #StandUpForClimate!

·        Facebook: Hashtag - Event

·        Link naar foto’s van scholenacties