Climaxi organiseert zomerse klimaatfietstocht langs de kust

vzw Climaxi, een beweging voor klimaat en sociale rechtvaardigheid, wil deze zomer langs de Belgische kust gaan fietsen. De fietsers nemen er ook een stukje Frankrijk en Nederland bij. Onderweg willen ze mensen bewust maken rond de klimaatproblematiek. Eind dit jaar gaat er een klimaattop door in Parijs. Dit is de laatste top waar een opvolger van het Kyoto-akkoord kan op tafel gelegd worden.

Climaxi vraagt de bevolking om zijn concrete eisen te bezorgen (via de website of op papier). Wij stoppen die dan in een lege doos en sturen die naar de minister in kwestie. Stuur jouw eigen boodschap door via dit formulier!

Deze actie willen we deze zomer bekend maken aan de kust. We fietsen van Gravelines (Fr.) naar Breskens. Je hoeft geen geoefende fietser zijn om deel te nemen. We vertrekken op 25 augustus en ronden af op 30 augustus. We overnachten in De Panne, Nieuwpoort, Oostende, Zeebrugge en Breskens. Wie wil kan nog doorrijden naar Terneuzen en Gent. Onderweg voeren we actie en mobiliseren we maar het blijft een zomerse en leuke tocht met bezoekjes aan natuurparken, musea en attracties.  We passeren o.m. de kerncentrale van Gravelines, de kust van Duinkerken, het natuurreservaat van De Panne, de Garnalenvissers te paard van Oostduinkerke, het Zwin enz… We nemen een infostand mee.

Vind alle info over de actie op deze pagina!