#movetheclimate

 

Om meer dan 10.000 Belgen te mobiliseren, organiseren we een brede, positieve campagne die de zichtbaarheid van alternatieven wenst te versterken. We willen iedereen mobiliseren die interesse toont in de klimaatkwestie en de klimaatbeweging in België kracht bijzetten. Er zullen acties zijn in verschillende Belgische steden om zich op te warmen... doorheen beweging!

#movetheclimate by...

 

BIKE: meerdere Critical Masses (betogingen met de fiets) voor het klimaat in Gent, Brussel, Antwerpen, Namen, Luik ...

               - Donderdag 28/05: Gent (18u): lancering van de inschrijvingen voor Parijs! We vieren dit met een info- en persmoment in het Lousbergspark.
               - Vrijdag 29/05: Brussel (18u)
               - Vrijdag 26/06: Antwerpen

               - Dinsdag 04/08: Alternatiba on Tour in Gent

               - Vrijdag 25/09: Namen en Luik

 

ART: De klimaatbeweging groeit, en dat willen Climate Express en BRONKS op een artistieke manier visualiseren. De Growing Picture, die je in de inkomhal van BRONKS kan bewonderen, stelt de groeiende klimaatbeweging voor. Naargelang meer mensen hun stem willen laten horen voor een daadkrachtig en solidair klimaatbeleid tijdens de klimaattop in Parijs, wordt deze pixeltekening groter.

De tekening is opgebouwd uit persoonlijke boodschappen van burgers die bezorgd zijn om het klimaat. Elke boodschap staat op een kaartje, elk kaartje stelt een pixel van de tekening voor.

Ben jij ook bezorgd om het klimaat? Schrijf dan jouw persoonlijke boodschap op een kaartje en stop het in de koffer. Wij geven jouw boodschap een mooi plekje in onze groeiende tekening.

Meer info volgt binnenkort op de art-pagina van Climate Express.

 

MUSIC: De klimaatbeweging groeit en daar hoort muziek bij. Samen met Poppunt, muziektempel AB én met de hulp van eminente juryleden Pieter Embrechts, Mr. Leenknecht en Lisa Smolders ging Climate Express afgelopen zomer op zoek naar de juiste beats en chords om de mobilisatie naar de klimaattop in Parijs muzikaal te ondersteunen. Niet minder dan 66 bands en 92 dj’s stuurden voor de wedstrijd muziek in. Daarna was het aan de jury om knopen door te hakken en uit die hoop talent eerst een dj en daarna een band met song to move the climate te selecteren.

Benieuwd wie de winnaars zijn? Kom meer te weten over Climate Express dj Fonkee Monk. Lees hier ook de blog over de winnende band Skatchou Bottos, die een song voor ons schreef.

Ben je klaar voor een feestje? Climate Express stoomt je klaar voor Parijs op de Climate Express Nights in Brussel, Luik en Gent. Op donderdag 12 november speelt niemand minder dan Amatorski in de AB te Brussel. De avond start en eindigt met de winnaars van het concours.

Alle info binnenkort op de music-pagina van Climate Express.

 

MOVIE: bekijk hier onze animatiefilm om jezelf en anderen warm te maken voor Parijs!

 

Contacteer contact@climate-express.eu indien je graag aansluit bij één van de acties.