United for Climate

 

Het was een historisch jaar. Sinds Claim the Climate in december 2018 kwamen honderdduizenden Belgen de straat op voor het klimaat! Jongeren, grootouders, werknemers, leraren, studenten, wetenschappers, dokters, ... Nog nooit lieten zoveel mensen hun stem horen om keer op keer hetzelfde te eisen: dringend meer ambitie voor het klimaat en een eerlijke transitie voor iedereen.

Die eis is verre van vervuld. Mooie woorden van politici leiden nog steeds niet tot de nodige actie. De lat moet omhoog - het gaat over de toekomst van iedereen! We houden daarom de druk hoog en komen TWEE keer uit ons kot: 

 

VRIJDAG 29/11 – GLOBAL STRIKES IN VERSCHILLENDE STEDEN
Op vrijdag 29/11 kan je in steden over het hele land deelnemen aan de 4e Global Strike for Future, georganiseerd door Students For Climate, Youth For Climate en Workers for Climate. 

ZONDAG 08/12 - MENSENKETTING IN BRUSSEL
Een week later, op zondag 8/12, bundelen we de krachten in Brussel. Samen met Climate Express en Klimaatcoalitie vormen we een feestelijke en vastberaden mensenketting op de Brusselse Kleine Ring. Wij staan er allemaal samen voor het klimaat, nu onze beleidsmakers nog! 


Beide acties zullen plaatsvinden tijdens de 25ste editie van de internationale klimaattop (COP). Daar wordt van landen verwacht dat zij hun klimaatinspanningen verhogen om de opwarming van onze planeet een halt toe te roepen. Vorig jaar hebben onze Belgische politici zich niet aangesloten bij de coalitie van de meest ambitieuze landen. Dit kunnen we niet meer laten gebeuren! Ook het Belgische energie- en klimaatplan werd door Europa met de grond gelijk gemaakt. Onze regering heeft tot eind dit jaar om dit beschamend resultaat op te krikken. Een duidelijke reminder is dus broodnodig.

De politiek staat niet alleen stil op klimaatvlak, maar is ook blind voor de sociale onrechtvaardigheid die hier nauw mee verbonden is. Ongelijkheid loopt als een rode draad door het klimaatverhaal. Overal ter wereld raakt het klimaatprobleem  de minst bedeelden het meest, terwijl ze er het minst verantwoordelijk voor zijn. Het huidige systeem schuift bovendien de kost vooral op hen af, terwijl de zeer rijken en grote vervuilers ongemoeid blijven. Dit moet anders!

 

United we stand voor een ambitieus en eerlijk klimaatbeleid! 

 

Spread the word

Alle informatie over beide actiedagen vind je terug op www.unitedforclimate.be . Nodig je lokale groepen, volgers, vrijwilligers, personeel, vrienden en familie, ... massaal uit:

Voor de lokale stakingsacties 29/11

Voor de mensenketting in Brussel op 8/12

 

Promotie

 

Stewards

Ondanks voortdurende mobilisaties van mensen en organisaties treffen we nog steeds een gevaarlijke en beschamende status-quo aan van de Belgische politiek wat betreft de klimaatcrisis. We moeten het klimaat terugwinnen en het weer op de agenda van het onwillige politieke leiderschap van dit land zetten.  Daarom hebben we alle handen aan dek nodig, in de vorm van een ongekende samenwerking. Climate Express werkt samen met Greenpeace, Youth For Climate, Workers For Climate, Students for Climate, Grandparents for Climate, Extinction Rebellion en Klimaatcoalitie. Allen tezamen organiseren we op 8 december een massamobilisatie in Brussel tijdens de COP25 en enkele dagen voor een cruciale bijeenkomst van de EU-leiders in Brussel. 

Met z’n allen bouwen we die dag een ongezien lange menselijke ketting op de Brusselse ring, waar de wereldbevolking nog jaren over na zal praten! Dit kan enkel lukken als we voldoende hulp van jullie krijgen! We hebben VEEL stewards nodig.  

Wees voor 1 dag held voor het klimaat door u aan te melden voor een steward shift: klik hier om je in te schrijven.

 

Met steun van