United for Climate

 

In de aanloop naar de klimaattop COP 25 in Madrid, heeft de Belgische klimaatbeweging opnieuw twee belangrijke acties georganiseerd. Uit het hele land kwamen mensen op straat om meer klimaatambitie te eisen en om onze politici eraan te herinneren dat we een Federale regering nodig hebben die ons klaarstoomt voor de toekomst.

Op vrijdag 29 november werden in meerdere Belgische steden (Antwerpen, Gent, Luik, Namen, Leuven, Mechelen, Hasselt, Brussel) acties georganiseerd door Students For Climate, Youth For Climate en Workers for Climate, in het kader van de vierde Global Strike for Future. Op zondag 8 december, aan de vooravond van de laatste week van de COP, hebben duizenden burgers uit het hele land een mensenketting gevormd rond het Federaal Parlement en het Koninklijk Paleis om druk te zetten op de Belgische klimaatministers die zouden vertrekken naar de klimaattop in Madrid.

Met de mensenketting wilden de organisatoren tonen dat samenwerking en solidariteit cruciaal zijn in de strijd tegen klimaatverandering. Tegelijkertijd vieren we wat de klimaatbeweging in één jaar tijd heeft bereikt. Langs het parcours stonden diverse ‘checkpoints’ opgesteld, waar organisaties concrete boodschappen voor het klimaat zichtbaar hebben gemaakt. Zo werd bijvoorbeeld een boom geplant op het Vrijheidsplein om de rol van de natuur te benadrukken, organiseerden enkele organisaties een boerenmarkt met producten van ecologische landbouw, zongen Noord-Zuidorganisaties een karaoke voor het klimaat, …

 

In woord en beeld

 

Beleidswerk

 

Met steun van