Teken voor onze toekomst

Wat?

Begin februari werd de campagne Sign for my Future gelanceerd: een brede en tijdelijke samenwerking tussen burgers uit het middenveld, de jongerenbeweging, de media, de academische wereld, de bedrijfswereld. Hun doel? De overheid in de aanloop naar de verkiezingen aanzetten tot klimaatactie, want om de doelstellingen van Parijs te halen moet België klimaatneutraal zijn tegen 2050.

Samen met hen roepen we alle Belgen op te tekenen op signformyfuture.be en zo onze volgende regeringen te vragen om eindelijk werk te maken van een krachtig klimaatbeleid. Hoe meer handtekeningen we verzamelen, hoe krachtiger ons signaal.

2019 moet het jaar worden waarin onze beleidsmakers gehoor geven aan de stem van de burgers: de indrukwekkende klimaatprotesten sinds Claim the Climate op 2 december 2018 en deze oproep tonen dat de roep voor klimaatactie groter is dan ooit. 2019 moet het jaar van verandering en klimaatrechtvaardigheid worden.  

 

Welke eisen?

Sign for my Future vraagt dat de komende regeringen nu in actie schieten om ons klimaat te redden. Want anders is het te laat. Als we een aangename plek om te leven en een gezonde en sociaal rechtvaardige economie willen, dan moeten we tegen het einde van de volgende regeerperiode een aantal stappen gezet hebben om België klimaatneutraal te maken. Daarom stelt Sign for my future drie concrete eisen aan de overheid om deze klimaatambitie in hun beleid te verwerken:

1. Een klimaatwet
2. Een investeringsplan
3. De oprichting van een onafhankelijke evaluatie- en adviseringsraad

 

Als Klimaatcoalitie staan wij achter deze eisen en vragen we zelfs meer aan onze politici. In de aanloop naar de verkiezingen proberen we de ongelofelijke burgermobilisatie om te zetten in politieke actie op verschillende manieren: via deze petitie, nieuwe mobilisaties, ontmoetingen met de Premier en politici, ... 

 

Teken jij ook?

Stuur onze politici een sterk signaal en vraag de volgende regering nu echt werk te maken van het klimaat en de toekomst van alle mensen in België op signformyfuture.be.