Aftrap van Belgische klimaatmobilisatie voor Parijs

 

De Klimaatcoalitie en Climate Express nodigen u van harte uit voor de aftrap van twee weken van Belgische mobilisatie voor de 21ste klimaattop in Parijs. We verzamelen op zaterdag 28 november vanaf 16u00 in de zalen van La Tricoterie te Brussel, vlakbij het Zuidstation.

Dit zal het start- en ontmoetingsmoment zijn voor de brede mobilisatie van burgers en van het middenveld naar aanleiding van de klimaattop in Parijs, die loopt van 30 november t.e.m. 11 december 2015. Aan de vooravond van de wereldwijde klimaatmarsen op zondag 29 november komen we bijeen om onze samenwerking en groeiende beweging te vieren. We creëren ruimte om spandoeken te schilderen en, bij te praten. We voorzien een presentatie van de belangrijkste eisen, enkele workshops en een stevige muzikale afsluiter.

Eenieder die meegaat met de Climate Express of de klimaatmobilisatie vanuit eigen land steunt, is van harte welkom om deel te nemen. De partners van de Belgische Klimaatcoalitie en van Climate Express zullen er vertegenwoordigd zijn: vakbonden, Noord- Zuidbeweging, milieuorganisaties, jeugdorganisaties, cultuurhuizen,  etc.

Wees erbij en geef mee het startschot aan twee intense weken van mobilisatie voor het klimaat!
Volg het programma op de voet via het Facebook-event.


**PROGRAMMA**

16u00-17u00: ontvangst en receptie

17u00-18u00: vooruitblik op twee weken klimaatmobilisatie en presentatie van de belangrijkste politieke standpunten

18:00-20:00: muziek en feest met Climate Express DJ Fonkee Monk + workshops/open space om spandoeken en materiaal te maken voor de klimaatmars

20:00-22:00: open bar voor wie wilt napraten + doorlopende muziek met DJ Mr. Leenknecht

**ETEN EN DRANK**

De bar blijft de hele avond open. Ook voorzien we doorlopend zoete en hartige versnaperingen, uit een verantwoorde en duurzame keuken.

**INSCHRIJVING**

Gelieve te laten weten of je erbij kan zijn via dit formulier.

**OVER DE LOCATIE**

La Tricoterie wilt een “contactenfabriek” zijn: een ontmoetingsplaats, een huis voor cultuur én burgerinitiatieven functionerend op basis van een participatief model en gelegen in een bruisende Brusselse buurt.  La Tricoterie werd opgericht door zowel een coöperatieve (Théodore SCRL) als een vzw (La Tricoterie asbl). In het verlengde van de beweging van de “indignados”, maar ook in het ruimere kader van duurzame ontwikkeling, willen ze op zoek gaan naar oplossingen en bouwen aan een nieuwe wereld.
 

Théodore Verhaegenstraat 158
1060 Brussel
Op 10 minuten wandelen van het Zuidstation (route op Google Maps)
Meer info over de bereikbaarheid hier
http://www.tricoterie.be/